2 elem

oldalanként

Hogyan ragasszunk folyékony dübellel

2018. április 5., csütörtök 15:40:25 Europe/Budapest

Ragasztás üreges téglába Ez az írás gyakorlati tanácsokat ad azoknak, akik úgy gondolják folyékony dübellel szeretnének rögzíteni. Ugyanakkor nem foglalkozik a dolog mérnöki részével, sem a statikai méretezés, sem a kiválasztási folyamat nem kerül megemlítésre.

A folyékony dübelek (betonragasztó) felhasználása az elmúlt években egyre jobban terjed, köszönhetően a rengeteg előnyös tulajdonságuknak. Mivel a létrejött kötés vagy kémiai, vagy alakzáró, nagyon nagy terheléseket elvisel. Nem feszíti az építőanyagot, ezért vékony oszlopokban, falakban, fal élében vagy a széléhez egészen közel is alkalmazható. A létrejött kötés szilárd, így a lengő igénybevételeket is jobban tűri. Helyes alkalmazásához viszont némileg több ismeretre van szükség. Lássuk, mi is az:

Még több
Készítette Tippek, trükkök általa: Tardos Róbert

Rögzítéstechnika GyIK

2018. január 19., péntek 10:43:10 Europe/Budapest

Mi is az a dübel, és miben különbözik a tiplitől? Hogyan furjak fel a képet a falra? Mekkora lyukat fúrjak? Ezek a kérdések sok barkácsolóban felmerülnek.

Ez a rövid összefoglaló azoknak készült, akik szeretnének maguk felfúrni egy képet a falra, és nem még nem tudják, mit mivel és hogyan. Megadja azt a minimális alapot, amivel már bátrabban nekiállhat a dübelezésnek.

Még több
Készítette Tippek, trükkök általa: Tardos Róbert

2 elem

oldalanként